AFYONKARAHİSAR / EMİRDAĞ - Gömü Ortaokulu

May

Emirdağ Trafik Jandarması ve Emirdağ Bölge Trafik personelleri tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik Trafik Güvenliği Bilgilendirme Eğitimi düzenlendi.

Nis

Okulumuz öğrencileri, Müdür Yardımcımız Nurullah DURU ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Sinem DOĞAN'ın koordinesinde Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kabrini ziyaret ettiler.

Nis

Okulumuz öğrencileri, Müdür Yardımcımız Nurullah DURU ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Sinem DOĞAN'ın koordinesinde Emirdağ Bilim Merkezini ziyaret ederek bilimi kaynağında deneyimlediler.

Nis

Okulumuzda Uzay Çadırı etkinliği yaparak öğrencilerimizin gökyüzü meraklarını deneyimledik.

Mrt

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Merve BALCI'nın koordinesinde , ÇEDES Projesi ve Değerler Eğitimi Kulübümüzün şubat ayı konusu “SABIR” değeriydi. Sabır konulu bir yarışma düzenleyerek kazanan öğrencimizi ödüllendirdik.

Mrt

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Merve BALCI'nın koordinesinde , 5.sınıf öğrencileriyle Ramazanın gelişi maniler ve davul eşliğinde karşılandı.

Mrt

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Sinem DOĞAN'ın koordinesinde 8.sınıf öğrencileri maya deneyi karbondioksit çıkışı ile kırmızı balonun şiştiğini gözlemlediler.

Mrt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Hatice KARA'nın koordinesinde, Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü dolayısıyla öğrencilerimiz tarafından program düzenlendi. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kutsal Vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferi bizlere armağan eden aziz Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Pi günü, ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır. Matematik Öğretmenimiz Leyla ÖZDAŞ'ın koordinesinde öğrencilerimiz  pi sayısından çeşitli etkinlikler yaparak bugünü eğlenceli bir şekilde kutladılar. Okulumuz 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında Pi Tasarım yarışması yapıldı, öğrenciler ödüllendirildi.

Mrt

Matematik Öğretmenimiz Leyla ÖZDAŞ'ın koordinesinde deprem bilincinin oluşturulması amacıyla okulumuzda Deprem Tatbikatı yapıldı.

Mrt

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Sinem DOĞAN'ın koordinesinde 7.sınıf öğrencileri aynalarda görüntü oluşumunda küçük oyuncak ve bilyelerin görünümü izledi.

Mrt

Fen Bilimleri Öğretmetmenimiz Sinem DOĞAN'ın koordinesinde 5.sınıf öğrencileri ile birlikte tam gölge oluşumu ile ilgili hacivat karagöz gölge oyunu çalışması yapıldı.

Mrt

Fen Bilimleri Öğretmetmenimiz Sinem DOĞAN'ın koordinesinde 7.sınıf öğrencileri birlikte ışığın kırılması konusu sulu boya fırçası pipet kaşık ve kalemdeki kırılmalar gözlemlendi.

Mrt

Fen Bilimleri Öğretmetmenimiz Sinem DOĞAN'ın koordinesinde 5.sınıf öğrencileri ile birlikte hayvan figürleri ile tam gölge oluşumu etkinliği yapıldı.

Ock

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Ayşenur YILDIRIM 6/A sınıfı ile maddelerin sıkıştırılma özelliklerini belirlemek için şırınga kullanarak yapılan deney ile çeşitli sıvılar kullanarak yapılan yoğunluk kulesi deneyi uyguladılar.